Advarsel Denne nettsiden bruker cookies. JEG AKSEPTERER

HVORDAN VELGE OG PLEIE RINGSLYNGE

Ringslynge tillater å bære barnet ergonomisk korrekt fra fødsel og så lenge barnet vil bæres!

Blendtype og vekt

Her gjelder det samme som for vevd sjal.

Lengde

De fleste ringslynger kommer i lengde fra 1,7m til 2,1m. LittleFrog sine ringslynger er 1.7m og LennyLamb 1.8m. Om en ringslynge er kort eller lang har ikke så mye å si i forhold til bruk, den største forskjellen vil være hvor lang "hale" du vil ende opp med og er mer estetisk.

Pleated vs. Gathered skulder

Bildet viser forskjellen. Begge er mye komfortable. Med Gathered skulder kan mann spre stoffet bredt på skulderen og få dermed noe bedre vektdistribusjon. Pleated skulder kan være mer komfortabel for folk med smalere skuldre. Den gir noe mer bevegelsesfrihet men litt mindre vektdistribusjon. Men stort sett er det en smaksak som mann må vurdere selv!


Vask/Stell

De aller fleste sjal vi fører er easycare, det betyr at de kan vaskes på vanlig program i vaskemaskinen. Eksempel på fiber som er easycare er bomull, lin og tencel. Sjal med desse fiberne kan vaskes i maskin på 40 grader, med parfymefritt vaskemiddel og uten skyllemiddel. Etterpå anbefaler vi å stryke sjalet.

Enkelte sjal som inneholder fiber som for eksempel silke eller ull trenger litt mildere behandling, vi anbefaler å håndvaske desse sjala i parfymefritt vaskemiddel tilpasset ull og silke. Etterpå anbefaler vi å stryke på svak varme.

En bør alltid vaske nye sjal før en tar de i bruk, dette for å fjerne løse tråder, overskuddsfarge og støv. Samtidig vil veven da sette seg bedre, og er forebyggende mot at tråder skifter plass. Å stryke sjalet vil hjelpe på å gjøre det mykere og lettere å knytte med.

Skal du vaske ringslynge i maskin kan du tre 2 sokker over ringene og sette en strikk over slik at de sitter på plass. Dette vil skåne både ringene og maskinen din, samtidig som det bråker mindre.

"Å bryte inn ett sjal" vil si at det er bitt brukt såpass mye at veven begynner å sette seg, og trådene "glir" litt mer inn i hverandre. Når en ringslynge er innbrutt vil det bli mykt og glir lettere i ringene. Den beste måten å bryte inn en ringslynge på er bruk, men det finnes flere metoder som kan hjelpe deg på vei. Du kan prøve å stryke det, dette bør du uansett gjøre etter vask. Du kan også prøve å dra stoffet gjennom ringene gjentatte ganger, sitte på det i sofaen, lage hengekøye til storesøsken osv. All bruk vil hjelpe deg til å bryte inn ett sjal, og det er bare fantasien som setter grenser!

Det er ingen produkter i denne seksjonen